Interbrands besøger Kyrö Distillery Company

af | mar 23, 2020 | Nyheder | 0 Kommentarer

Kyrö Distillery Company finder man i den vestlige del af Finland, I en lille flække, i byen Isokyrö, med en population på blot 4500. Grundlæggelsen af Kyrö Distillery Company starter dog i helt andre omgivelser.

Året er 2012 da Miika Lipiäinen, Mikko Koskinen, Kalle Valkonen, Miko Heinilä & Jouni Ritola sidder i en sauna, og deler en flaske udenlandsk rye whisky mens de taler om, hvorfor man ikke brygger sprit på rug i Finland? Rug er ellers rasende populært på de breddegrader.

Interbrands Danmark besøger Kyrö i Finland

Som sagt, så gjort. Et par måneder senere har de nøgne, svedige mænd grundlagt Kyrö Distillery Company. I de naturskønne omgivelser finder de glade grundlæggere det perfekte hjemsted for deres ruginspirerede drømme: En gammel ostefabrik, hvor man førhen producerede Oltermanni – den berømte finske ost, der typisk nydes på en skive godt rugbrød. I dag har bygningerne en ny tilknytning til Finlands mest elskede kornsort – som verdens eneste destilleri, der udelukkende arbejder med rug.

Rug mark til gin produktion

Efter mejeriet blev renoveret i 2014 starter deres første produktion. På dette tidspunkt er firmaet drevet på ren finsk sisu, vilde ambitioner og en helt igennem original tilgang til produkterne. De skal smage af Finland. I 2015 vinder Kyrö Distillery’s Napue Gin i den prestige-fyldte ”International Wine and Spirit Competition” (IWSC)” for “Bedste gin til Gin & Tonic”

Kyrös Napue gin er opkaldt efter en krig, som fandt sted tilbage i 1714 i Napue Isokyrö. Krigen, som er foregået i byen, har også været inspirationskilde og en rød tråd i destilleriets udtryk. Bl.a. er brandets skrift-font magen til indgraveringerne på mindesmærkerne fra kampene. 

Interbrands besøger Kyrö Distillery Company

For et par uger siden besøgte vi Kyrö Distillery Company I et snelandskab, uden sammenligning. Heldigt for os, da det ikke har sneet som det plejer oppe i det vidtstrakte, finske landskab. Den nyfaldne sne, som møder os ved destilleriets indgang, tilføjer bare endnu mere sjæl til stedets enestående udtryk. Den lokale stolthed over destilleriet, er til at tage og føle på.

Interbrands Danmark besøger Kyrö Destillery Company

Der er en speciel god energi i selskab med de stolte medarbejdere, som sørger for at tilføre højt humør og passion til rundturen i destilleriets afdelinger og tilbygninger. På vores rundtur fik vi for alvor et indblik i hele processen, der skaber Kyrö’s produkter; Fra rug til spiritus. Og på intet tidspunkt har vi fået en så perfekt ”sjælevarmer”, som da vi i midten af den sne indfattede skov fik serveret en glohed æblejuice, med et solidt skud Kyrö Dark Gin i.

Whisky produktion i kyrö destilleriet

Når man besøger Kyrö er det tydeligt, at dette er et producerende destilleri, og ikke bare et museum/visitor center. På destilleriet er medarbejderne i fuld gang med deres daglige gøremål da vi bliver vist rundt. Alle ansatte er imødekommende, og der hersker en helt unik gæstfrihed.

En unik oplevelse

Vi skulle producere vores egen gin fra bunden. Der blev udvalgt botaniske elementer, der indgår i Kyrö gin, som skulle blandes med en neutral gin base, og gendestilleres i mini destillationsapparater. Det var en fed oplevelse, der tydeligt gav os et indblik i, at der skal en del færdighed til for, at få skabt det perfekte destillat.

Gin produktion

Efter destillaterne havde modnet, skulle vi blende de forskellige destillater, og derved prøve at skabe vores version: Kyrö 2.0. Vi tror dog ikke lige at den bliver sat i produktion foreløbig… Herefter kom turen til smagning. Smagningen startede med at blive afholdt af vores fremragende vært Eerik, men blev overtaget af ejeren Kalle, som tilfældigvis gik forbi os under smagningen. Han overtog glædeligt smagningen. Det var en stor ære, at få lov til at se én af grundlæggerne fortælle om processerne og smagene bag de verdens anerkendte gins, og høre om deres nye rye whisky ”Kyrö Single Malt Rye Whisky”.

Whisky og gin smagning I Kyrö baren

Aftenen blev sluttet af med en masse gin og rye whisky i en sauna (selvfølgelig), kombineret med et vildmarksbad midt i sneen.  Suveræn oplevelse, super professionelt og selvstændigt destilleri. Hvad kan man ellers forvente af producenterne bag en af verdens bedste gins? Intet mindre. Alt i alt en gennemført og fantastisk oplevelse på Kyrö Distillery.

Interbrands Danmark besøger Kyrö Destillery Company

Vil du vide mere om Kyrö Distillery Company så kan du læse mere på deres website  HER. Ellers kan du læse flere af vores blogindlæg HER.

Følg med i hvad der sker hos Interbrands, på vores Sociale medier:

Tornerosevej 127 A - DK-2730 Herlev

CVR: 29167893

 

Webdesign af CopenGraphics

Kontakt

info.denmark@interbrandsnordic.com

+45 43 20 73 00