Et meget bæredygtigt destilleri 

Idag er Ron Barceló ikke længere “bare” et bæredygtigt destilleri, men derimod verdens mest bæredygtige destilleri, når det kommer til produktion af rom.  Ron Barceló har siden 2016 udviklet virksomhedens procedurer, med målet at kvantificere, reducere og kompensere for produktionens kulstofemissioner. Deres innovative tilgang til en grønnere fremtid, har resulteret i en enestående position som markedsledere, inden for bæredygtig produktion af spiritussen: rom.

I 2019 modtog Ron Barceló, som den første rom producent i hele verden, den officielle Co2-Netutrale certificering af SGS (Standard Global Services) og “Bilan Carbone® License”. Det gjorde de på baggrund af produktets livscyklus og organisationen som helhed. Udover at være den første rom i verden med en Carbon Neutral & ISO14067 certificering og en Bilan Carbone® licens, bliver Ron Barceló med disse specifikationer også den første virksomhed, fra Den Dominikanske Republik med en Carbon Neutral & ISO14064-1 certificering.

Bæredygtige tiltag for reduktion af emissioner:

  

  • Der tilføres ingen former for ekstern energi. Kedlerne, der danner damp og kraft til el, drives af de pressede og tørrede sukkerrør.
  • De producere årligt 33.000 KW strøm via solpaneler, til at supplere strømforbruget.
  • Al co2 fra gæringsprocessen opsamles og lægges på tryktanke, som bruges til sodavand på den lokale Coca Cola fabrik. På den måde belastes klimaet ikke.
  • Alt organisk materiale og spildevand fra gæringsprocessen, ledes via rørledninger ud på sukkerrørsmarkerne, som organisk gødning til de nye sukkerrør.
  • Hele fabrikken er miljøgodkendt efter den internationale ISO 14.001 standard.
Carbon Neutral

Socialt ansvar Ron Barceló

Destilleriet tager et stort ansvar for alle de små landsbyer omkring fabrikken. De bruger en del af overskuddet til velgørenhed og driver således flere skoler, så alle børn kan gå gratis i skole. De har også ansat særlige medarbejdere, der sørger for, at alle kan læse og skrive, og at de, der gerne vil, kan få betalt efteruddannelse, så de kan blive faglærte arbejdere. De får mulighed for at omlægge deres arbejde, så det kan passe sammen med skole-, fagskole og universitetsuddannelse.

Der er ingen tvivl, om at Barcelo er en rom, man kan drikke med en god smag i munden, på mere end en måde…. Citat ”Whisky og Rom magasinet #2 – 2017”

Læs mere om Ron Barceló i vores nyeste produktkatalog, på deres hjemmeside eller følg med på Facebook og Instagram

Tornerosevej 127 A - DK-2730 Herlev

CVR: 29167893

 

Webdesign af CopenGraphics

Kontakt

info.denmark@interbrandsnordic.com

+45 43 20 73 00