BRANDS

I alfabetisk orden

SPIRITUS

HOUSE OF ANGOSTURA

I 1820 rejser den tyske doktor Siegert til Venezuela for at hjælpe oprøreren Simon Bolivar i hans kamp mod den spanske overmagt. På den tid dør soldater og søfolk rask væk af feber og maveonder, og i sin egenskab af generallæge i oprørshæren sætter Siegert sig for at producere en effektiv medicin af de lokale urter og planter. Allerede i 1824 er Siegert’s mikstur ved at blive berømt, og hele skibsladninger af den bitre, helbredende drik sendes ud fra havnebyen Angostura ved det caribiske hav. England og Trinidad er blandt de første eksportmarkeder og senere flyttes hele virksomheden til tvillingestaten Trinidad & Tobago, hvor den stadig er hjemhørende.
Angosturas næste skridt er både naturligt og logisk. For når en af verdens dygtigste spiritusproducenter alligevel er flyttet til Caribien, hvor sukkerrørene vokser lige uden for døren, ligger det lige for at skabe en fornem rom. Det sker allerede i starten af 1900-tallet, og i dag destillerer Angostura hvert eneste år over 50 millioner liter rom i forskellige elegante aftapninger til glæde for den hastigt voksende skare af dedikerede rom-aficionados.
Angostura er således et milliardforetagende med langt flere strenge at spille på end den legendariske Angostura-bitter.

BARCELÒ

Jullian Barceló var en ung entreprenører der i 1930 rejste til Santo Domingo i Den Dominikanske Republik for at producere kvalitets rum.
Julian fik hurtigt bygget Ron Barceló op til et af landets største og mest succesrige selskaber.
I 1980erne var Ron Barcelo den mest populære rom blandt de lokaler. Det var også i denne periode Don Miquel Barceló for første gang producerede Ron Barceló Imperial, der 2 årtier senere blev kåret til verdens bedste Rum af det anerkendte ”Beverage Tasting Institute i Chicago”, ved at få den højeste score nogensinde.
Virksomheden indså derfor, at det var på tide at komme ud over grænserne og begyndte at eksportere udover Amerikas grænser.
Ron Barcelo begyndte i 1992, at eksportere til Spanien og I dag er kan den fås i 50 forskellige lande. Ron Barceló er samtidig nu den fjerde mest solgte rom i verden med en vision om at forsætte den imponerende vækst.

Botran

De fem spanske Botran brødre Jesus, Andres, Venancio, Felipe og Alejandro Botran, slog sig ned i Guatemala i midten af det 20. århundrede.
I mere end seks årtier har Ron Añejo Botran således produceret rom i det tropiske paradis Guatemala. Med en gennemsnitlig temperatur på 25-30 grader og et landskab præget af aktive vulkaner er der en yderst frugtbar jordbund. Ideelt til at dyrke hovedingrediensen i Botran rom: sukkerrør.
Ved at kombinere gamle europæiske traditioner (såsom Solera modningssystemet) med brugen af lokale ressourcer som det krystalklare bjergvand og sukkerrør, har Botran familien perfektioneret kunsten at producere kvalitetsrom.

CEDC

CEDC fra polen blev etableret I starten af 90erne. Virksomheden der startede med at importere øl voksede sig hurtigt til en af de største spillere inden for detail i polens største byen.

CEDC begyndte i spiritusbranchen i 2005 ved, at købe øst-polens to største destillerier. Herfra gik det det hurtigt og CEDC fik hurtigt optimeret produktionen samt udviklet sine egne personlige vodka brands, som b.la. omfatter Zubrowka Bison Grass Vodka, der er polens største vodkabrand, og som er kendt verden over for sin kvalitet.

Calvados Louis de Lauriston

De var overhovedet ikke til at stole på, de gode frugtavlere i Domfront-kommunen i Normandiet. I de isnende kolde vinternætter, i ly af nattens mulm og mørke, destillerede de calvados i et tempo, der aldrig kunne komme noget godt ud af. Det var dybt ulovligt, men alle gjorde det jo, og der var penge i skidtet.
I det herrens år 1962 klappede fælden. En gruppe nidkære toldembedsmænd dukkede op og greb en mindre gruppe bønder på fersk gerning. Mais non! Ikke om de gale gallere ville give sig. De sendte fluks bud efter forstærkninger, og pludselig måtte embedsmændene se sig omringet af rasende frugtavlere – staklerne var bogstaveligt talt fanget i en halvcirkel af traktorer og biler med lysende lygter.
Situationen var fastlåst, kun én mand kunne hugge den gordiske knude over.
Opgaven blev givet til ingen ringere end grev Louis de Lauriston, generalsekretær i sammenslutningen af frugtavlere i Domfront.

Greven strikkede lynhurtigt et ædrueligt kompromis sammen: Bønderne slap for bøder og straf, men forpligtede sig til efterdags kun at destillere calvados efter lovens bogstav.
Denne dramatiske episode er grunden til, at de himmelske brændevine calvados Domfrontais – destilleret på 60% pærer og 40% æbler – siden 1962 nærmest er blevet bedre år for år. Over 200 prestigiøse medaljer kan de gode calva’er fra Domfront i dag prale af at have høstet.

Calvados fra Domfront adskiller sig fra andre calvados appellationer ved den høje procentdel af pærer, der bruges sammen med cider æbler. Jorden og destillationsprocessen bidrager også til den individuelle karakter. AOC Domfront Calvados udmærker sig ved sin blomster- og frugtagtige duft og sin mineralske karakter.

FAIR

Fair er et uafhængigt spiritusmærke som har dedikeret sig til at lave produkter der er af høj kvalitet, og er etiske og bæredygtige.
FAIR arbejder ud fra en tro på at alle mennesker skal behandles retfærdigt. Denne vision har taget dem hele verden rundt i deres søgen efter ingredienser i bedste kvalitet, som når deres tårnhøje standarder.
Deres fair-trade ingredienser er f.eks. økologisk quinoa fra det 3000 m høje
Altiplano-plateau, økologisk sukkerrør dyrket i den Belizeanske sol, økologisk arabica fra Mexico, naturligt dyrkede enebærbær fra Usbekistan og mange andre.
Alle disse ingredienser bliver sendt til den berømte franske region Cognac, hvor Master Distiller Philip Laclie bruger flere generationers viden til at destillere de fineste produkter som alle bærer navnet FAIR på etiketten.

FRATERNITY SPIRITS

Fraternity Spirits er den internationale eksport- og marketingpartner for Hacienda Corralejo’s Premium Tequila mærker. Tequila Corralejo og Tequila Los Arango er 100% loyale til deres mexicanske tequila arv og til den traditionelle måde, hvorpå man producerer tequila af høj kvalitet.

.

HEAVEN HILL

Heaven Hill’s Destilleries beliggende i Nelson County, hjertet af Bourbon-land, har produceret Kentucky Straight Bourbon Whiskey i en menneskealder. I spidsen for foretagendet står Craig Beam (søn af legendariske Parker Beam), der gennem årene har skabt nogle af verdens mest anmelderroste Bourbons.
Heaven Hill Distillery blev grundlagt i 1788 af de fem Shapira-brødre og er i dag verdens største uafhængige familieejede spiritusproducent. Med sine mere end 675.000 tønder er destilleriet indehaver af verdens næststørste lagerbeholdning af Kentucky-whisky – svarende til over 16% af verdens bourbon-beholdning.
Heaven Hill producerer mange slags spiritus, men det er især deres bourbons, som har gjort destilleriet verdenskendt. Mærkerne omfatter Evan Williams, Elijah Craig og Old Fitzgerald – tre meget forskellige bourbons, som hver især har deres trofaste fanskare. Fælles for dem er, at de er sofistikerede bourbons.

HINE

Dybt inde I Cognac, på bredderne af floden Charente ligger Hine huset. Huset har ligget her i 250 år og kun ganske få ændringer er sket i den tid. De gamle og mytiske kældre er lukket af og beskyttet for, at værne om de gyldne dråber og bedste årgange. Hine huset er et af de ældste huse i Jarnac, og har samtidig altid fungeret som virksomhedens hovedkvarter.
Thomas Hine var en seriøs og hårdtarbejdende mand med en god portion af humor. Hans evner inden for økonomi, forretning og marketing gav ham hurtigt en speciel status. Thomas forstod at udvide og udvikle Hine til et produkt der specielt henvendte sig til Engelske vin og cognac nydere.
Derfor var det ingen overraskelse, at hans svigermor valgte Thomas, frem for en af sine egne sønner til at overtage virksomheden.

I 1817, ændrede Thomas navnet på virksomheden til: Thomas Hine & Co.
Desværre døde han kun 5 år efter i en alder af 47 år. Hans ældste søn Thomas Georges, der lige præcis var gammel nok, overtog virksomheden med stor succes.
Utroligt nok har denne historie gentaget sig selv igennem 6 generationer, og Hine Cognac bliver derfor stadig produceret med viden og ekspertise fra Thomas Hines direkte efterkommere.

ILLVA SARONNO

Kunstneren Bernardino Luini, en strålende elev af Leonardo da Vinci, blev bedt om at male en freske af Miracles Madonna i byen Saronno, Italien. For at skildre Madonna valgte han en smuk lokal krovært som sin muse.
Som bevis på sin taknemmelighed, for denne gestus, valgte den kvindelige krovært at lave en speciel gave til kunstneren; en flaske fuld af gylden likør, duftende og delikat.

I den periode plejede mange familier at destillere deres egne likører, fordøjelsesmidler og medicin mod enhver form for sygdom. Reina var kun én af ​​disse familier, og i 1600 genopdagede Giovanni Reina den gamle opskrift på mandellikør. Opskriften blev holdt hemmelig og videregivet fra generation til generation, helt op til begyndelsen af ​​1900-tallet, hvor Domenico Reina besluttede at åbne en butik, der hed “Domenico Reina Coloniali”, beliggende i hjertet af byen Saronno. Hurtigt blev butikken et sted, hvor folk stoppede for at smage og handle Amaretto di Saronno.

Den første store eksportboom af Disaronno kom i tresserne, da den ene international succes efterfulgte den anden. Den europæiske succes blev fulgt af USA, hvor efterspørgslen var stor efter den nye italienske likør.
Herfra så familien Reina sig ikke tilbage og i 70’erne og begyndelsen af ​​80’erne var likøren blevet så udbredt at den stort set var at finde i hele verden. Forbrugerne have taget produktet til sig ILLVA Saronno begyndte at konsolidere sin succes og tilstedeværelse på internationalt plan.

Fra 1990’erne til i dag er virksomheden blevet en stadig stærkere ambassadør for den italienske cocktail stil og især i kraft af den verdenskendte cocktail Disaronno Sour.

JANNEAU

Huset af Janneau er det ældste Amagnac destilleri i Condom, Frankrig. Det blev stiftede i 1851 af Pierre Etienne Janneau og er stadig delvist ejet og styret af familien. Den hemmelige opskrift og metode er nemlig blevet videregivet fra far til søn i generationer.

Alt fra destillationen, lagringsprocessen og tappingen forgår i regionen AOC Armagnac. Derfor ejer huset af Janneau i dag de største og vigtigste produktions faciliteter i Armagnac Regionen.
Historien og traditionerne har i dag derfor gjort Janneau til et brand man forbinder med verdens bedste Armagnac.

KYRO

Som mange gode ideer (og halvdelen af den finske befolkning) blev ideen til Kyrö Distillery Company undfanget i en sauna. Her sad gruppe venner, der alle havde en forkærlighed for rye whisky. Vennerne spurgte sig selv hvorfor ingen nogensinde havde lavet en spiritus på finsk rug.

Især nu hvor finnerne forbruger seks gange mere rug end resten af verden, og rugbrød er den officielle nationalret i Finland! Idéen tog fat, og inden længe havde de rugglade finner fundet det perfekte sted til at starte deres destilleri i form af et gammelt mejeri i den finske landsby Isokyrö.

Efter nogle enkelte renoveringer tænder destilleriet op for brændevinen i 2014, og siden da har de vundet adskillige priser for deres rugbaserede spiritus, som nu bliver solgt i hele verden.

HOUSE OF MONNET

The House of Monnet blev grundlagt i 1838 af en sammenslutning af vingårdsejere i Sydvestfrankrig. Deres firma, der oprindeligt blev kaldt Société des Propriétaires Vinicoles de Cognac, blev senere købt af Jean-Gabriel Monnet, der opkaldte firmaet efter sig selv og valgte salamanderen i firmaets logo.

Jean-Gabriels søn, Jean Monnet, overtog ledelsen af familiens cognac hus i mellemkrigstiden inden han påbegyndte en strålende politisk karriere. Han var en mand af mange talenter og spillede en grundlæggende rolle som hovedarkitekt
i Den Europæiske Union og dermed én af Europas grundlæggere.

MONTENEGRO

Gruppo Montenegro blev grundlagt i 1885 og er en af de førende italienske spiritus- og fødevareproducenter. Koncernens mærker har gennem tiden udviklet sig til ”Made in Italy” ikoner med betydelig kulturel relevans f.eks. den kendte bitter Amaro Montenegro, Vecchia Romagna brandy og mange flere.

Brandet ”Made in Italy” er resultatet af den konstante søgen efter topkvalitet, respekt for traditionerne og fokus på kvalitet og bæredygtighed. Alle værdier, der har defineret Gruppo Montenegro siden grundlæggelsen.

Takket være et robust nationalt og internationalt distributionsnet er koncernens mærker i dag fortsat sande ambassadører for italiensk kultur og tradition i over 70 lande rundt om i verden.

Pyrat Rom X.O. Reserve

Denne rom kommer fra den caribiske ø Anguilla ved de Britiske Vestindiske øer. Pyrat rom bliver produceret/blended hos firmaet, Anguilla Rums Ltd. Firmaet stammer tilbage fra 1800-tallet, hvor C.J. Planter, en engelsk sømand overtog firmaet efter svigerfaderens død. Der er tale om en rom blend – altså ikke en rom fra et bestemt destilleri, men fra adskillige øer i Caribien.

Den nuværende version af Pyrat Rum blev introduceret i 1998, og er et blend af 9 vellagrede rom fra 7 forskellige destillerier rundt omkring i Caribien.
Rommen lagres i et Solera system bestående af franske ege fade på ca. 250 liter.
Solera alderen på rommen
er sat til 15 år – men består af rom op til 40 år.

QUINTESSENTIAL BRANDS

G&J destillerier har mere end 250 års erfaring med destillering og produktion af kvalitets spiritusser, og er det længst kørende destilleri i England.
Dets historie går så langt tilbage som til 1760 dets grundlægger Thomas Dakin rejser fra London til Warrington hvor han drømmer om at skabe en gin der er bedre end nogen andre gin på markedet. Han begyndte derfor at destillere sin kvalitets gin i 1761, og destilleriet blev det næste århundrede styret succesfuldt af hans egen familie.

Quintessential Brands købte virksomheden i 2011 og blev derved ejer at verdens ældste gin destilleri. Quentessential Brands ejer en række andre internationale anerkendte brands med visionen om, at forbedre og producere verdensklasse produkter.
Blandt deres mest kendte produkter kan man nævne Greenall’s gin, Bloom gin, Opihr gin, Thomas Dakin gin, Berkeley Square gin og mange flere.

RUSSIAN STANDARD VODKA

Russian Standard blev lanceret i 1998 for at give russerne det som de længe havde tørstet efter, nemlig en vodka af fremragende kvalitet, smuk indpakning og af umiskendelig russisk karakter.

Selve opskriften/recepten stammer dog tilbage fra 1894, hvor Dr. Mendeleev i Skt.Petersborg satte følgende standard for den optimale russiske vodka:


  • Destilleret udelukkende af hvede

  • Destilleret flere gange for at opnå ultimativ renhed

  • Udelukkende tilsat naturlig og ultra blødt gletschervand
  • 40% alkohol for en optimal smagsoplevelse

  • Kulfiltreret for at fjerne alle urenheder

    Dr. Dmitri Mendeleev (1834 – 1907) var en fremragende videnskabsmand og er i dag nok mest kendt for at
have opfundet Det periodiske System, som nogle måske husker fra deres skoletid. Russian Standard følger Mendeleev’s standarder fra 1894 til punkt og prikke og vodkaen er i dag blot tilført moderne produktionsteknologi og kvalitetskontrol for at sikre en ægte russisk vodka af exceptionel høj kvalitet.

    Russian Standard bliver produceret og aftappet i Skt. Petersborg, Rusland, og er uden sammenligning den største luksusvodka på det russiske hjemmemarked. Den kvalitetsbevidste del af de russiske vodkanydere foretrækker i dag dette mærke.

    Russian Standard bliver ligeledes eksporteret til 52 lande og solgt til førende barer rundt om i den vestlige verden, som den ægte og mest autentiske russiske kvalitetsvodka.

SAZERAC

 

Romana Sambuca er en klassisk italiensk likør, der er lavet på stjerneanis og lakrids, sødet med sukker og forfinet med en hemmelig kombination af urter og krydderier. Den kan nydes som shot, mixer eller som likør til kaffen.

STOCK

Stock Spirits Group har en fantastiske portefølje af de største spiritusmærker fra Central- og Østeuropa. Historien om Stock begyndte i 1884 og mange af de nuværende produkter er stadig lavet på de traditionelle og langtidsholdbare opskrifter. Disse klassiske produkter henvender sig til mennesker over hele verden.

Udover at have respekt for de gamle skikke tror Stock Spirits Group, at innovation og produktudvikling er nøglen til en succesrig forretningsmodel. Derfor udvikler Stock løbende nye originale produkter der appellerer til det nye og yngre publikum.
Stock Spirits group vision er at blive Central- og Østeuropas største spiritus producent.

STROH

Da Sebastian Stroh lavede sin første snaps i St. Paul i Kärnten Lavanttal i 1832, påbegyndte han en østrigsk succeshistorie, der nu har varet over 180 år.
Dengang, i de dage, hvor spiritusindustrien i Kärnten først lige begyndte at røre på sig, gjorde den unge mand, med en særdeles god næse for spiritus, pionerarbejde. Familievirksomheden voksede støt og snart havde produkterne et godt ry.
På verdensmessen i Paris i 1900 modtog STROH den “store guldmedalje” og siden da har STROHs triumf ikke været til at stoppe hele verden over.

I dag er STROH stadig det førende spiritusmærke fra Østrig, og det sælges i omkring 40 lande rundt om i verden. Hvis Sebastian Stroh var i live i dag, ville han sikkert være meget overrasket over at se sine produkter blive solgt over hele verden.

TEMPLETON

Historien om den lille by med den STORE WHISKEY

Historien starter i 1882. Den transamerikanske jernbane “Chicago, Milwaukee, and Pacific Railroad line” er ved at blive anlagt, og som det så ofte sker i kølvandet på den type store anlægsarbejder, opstår nye småsamfund. I landbrugsstaten Iowa grundlægges byen Templeton.

Templeton var – og er stadig – en ganske lille by med under 400 indbyggere, og verden havde nok aldrig hørt dens navn, hvis det ikke havde været for en særdeles skelsættende periode i amerikansk historie: Spiritusforbuddet i USA, der løb fra 1920 helt frem til 1933.

Forbud, min bare! I Templeton, Iowa, ville de lokale farmere og handelsdrivende ikke finde sig i den statslige moralisering. Her havde man brug for stærke sager til at styrke sig med i hårde tider, og derfor begik man nu civil ulydighed og begyndte at producere en rye whiskey.

Den ulovlige whiskey var så god, at den hurtigt blev kendt i Templeton og omegn som ”The Good Stuff”.

I mange år forbliver den gode rugwhisky en velbevaret, lokal hemmelighed, og først i 2001 introduceres Templeton Rye for en større offentlighed. Og så går det stærkt!Amerikanerne ELSKER den nye, gamle whiskey, og efterspørgslen synes umættelig. I 2013 passerede man for første gang milepælen på 1 million flasker om året, og i 2018 har man indviet et destilleri med en kapacitet på 2,4 millioner flasker om året.

Sympatisk nok bibeholder den familiedrevne virksomhed sin lokale forankring. Man er dybt involveret i det lille samfund og er på varm og respektfuld fod med naboer og farmere i området. Alt er, som det altid har været i den lille by med den store whiskey.

TITO’S HANDMADE VODKA

På ganske få år er Tito’s Handmade Vodka blevet spiritusmærket som alle taler om i USA. Det er landets hurtigst voksende vodka-brand, og er allerede den 2. mest solgte vodka på den anden side af ”andedammen” – sådan!

Tito’s Handmade Vodka er fremstillet af 100% majs, og er altså derfor glutenfri! Den har derudover en silkeblød smag, der kommer af den nænsomme produktion af mindre partier, og de seks gange hvert parti destilleres på det gammeldags produktionsapparat. Endelig filtreres vodkaen igennem aktivt kul, hvilket til sidst giver et uhyre let drikkeligt produkt som både kan drikkes alene som et shot eller blandes i en drink eller en cocktail.

Manden der startede det hele, og som også har givet navn til flaskens indhold, hedder Bert ”Tito” Beveridge.
I 1995 fik han den første statslige tilladelse til destillation i Texas. Bert ”Tito” Beveridge fungerer stadig som Master Distiller, og smager efter sigende stadig på hver eneste batch, der produceres. Det kan man da kalde en ildsjæl af den gamle skole!

TOM OF FINLAND

Touko Laaksonen, bedre kendt som Tom of Finland, er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kunstnere og individer. Med sin banebrydende kunst har han gjort en uvurderlig indsats for at opbygge ligestilling og tolerance i Finland såvel som i resten af verden.
I dag er LGBT-bevægelsen og kampen for ligestilling anerkendt verden over, men dengang, hvor Tom of Finland først lancerede sine homo-erotiske tegninger, var verden noget anderledes. Dengang turde bøsser og lesbiske ikke skilte med deres seksualitet og måtte for det meste mødes i det skjulte. Tom of Finland sprængte dette tabu med sin kunst, og kæmpede for at normalisere homoseksualitet.

Denne vodka har udover navnet, også samme æstetik og selvsikkerhed som den verdensberømte kunstner. Den er en 100% økologisk super premium-vodka fremstillet af Finlands næstældste destilleri, Lignell & Piispanen, grundlagt i 1852. Tom of Finland Vodka produceres af områdets reneste arktiske kildevand, samt hvede og rug, der gør vodkaen mild og karakterfuld. Tom of Finland Vodka er let drikkelig med en blød smag, og kommer i en flaske der skiller sig ud både derhjemme og i baren.

UNITED DRINKS A/S

United Drinks er en dansk familieejet spiritusvirksomhed, som har eksisteret siden 1999 og ejer mærkerne GA-JOL, FISK og SURE FISK shots. United Drinks udvikler løbende nye produkter både til de nordiske og de internationale markeder.

GA-JOL, FISK og SURE FISK shots er markedsledende i Danmark og eksporteres til en lang række lande heriblandt: Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne, Baltikum, Schweiz, Frankrig, Spanien, Grækenland og Thailand.

 

WALSH

I 1999 stiftede Bernard og Rosemary Walsh ’Hot Irishman Ltd’. De to ejere ville gøre det nemt og muligt for alle at lave den perfekte Irish Coffee.
Inspirationen til dette kom, da Rosemary styrede et lille hotel i de franske alper, hvor hun hver dag opvartede sine gæster med den populære varme cocktail.
Selvom det var sjovt, var det til tider også hårdt, og Rosemary blev sikker på at der måtte være en bedre og hurtigere måde at lave en god Irish Coffee på, uden at det skulle være kompliceret og besværlige. Det var her at produktet og tanken bag ”Hot Irishman” blev født.

Efter virksomhedens fødsel har de ikke set sig tilbage.
Walsh Destilleri har udvidet sin portefølje med mange nye og spændende produkter heriblandt ’Writers Tears’ og ’The Irishman’. Virksomheden har igennem de sidste 5 år forøget deres omsætning med 300%, og eksporterer til 30 lande.

WHYTE & MACKAY

Grundlagt i Glasgow i 1844 af vennerne og forretningsmændene Charles Mackay og James Whyte, som så en mangel på kvalitetswhisky i den pulserende storby i Skotland. Siden da er der løbet meget whisky gennem tønderne, og firmaet er vokset og vokset.

Deres portefølje tæller flere kvalitetsmærker b.la. Dalmore, Jura og Fettercairn, der alle har det til fælles at de er skotske og producerer whisky i den absolutte højeste kvalitet, som nydes over hele verden.

VINE

CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK

Navnet Charles Heidsieck forbindes i dag med det ypperste inden for prestigiøse champagner og er formentlig det champagnehus, der har modtaget flest priser på verdensplan.
Charles’ champagner (glem efternavnet!) regnes af de fleste vineksperter blandt verdens 5 bedste.

Allerede som 29-årig kaster Charles Camille Heidsieck (1822–1893) sig i 1851 ud i at stifte sit eget Maison. Han er en viljestærk ung mand med en kompromisløs holdning til kvalitet: Hans champagner skal være de bedste.
Han investerer en formue i såkaldte crayères, romerske kalkstenskrypter fra det 2. århundrede, hvor hans nøje udvalgte vine vil få de optimale modningsbetingelser.

Vinene får lov at ligge dobbelt så lang tid i de kølige kældre, som appellationen kræver, så de ganske langsomt udvikler de fine, harmoniske bobler, som Charles fra starten berømmes for. Og nu går det stærkt. I 1859 modtager Charles sin første af mange guldmedaljer i Bordeaux. Selveste Napoleon Bonaparte får øjnene op for de exceptionelle champagner og tillader, at hans kontrafej må bruges på etiketterne.
Det åbner dørene ud til resten af verden: Det fashionable champagnehus bliver nu hofleverandør til kongehusene i Norge og Sverige – og til den russiske tsar, hvortil der leveres så sent som den dag i 1917, hvor den russiske revolution finder sted.

GANCIA

Siden 1850 hvor Gancia etableret deres første vinkælder I Canelli er det gået stærkt. Gancia har levet højt på deres evne til at kreere, innovere og investere i deres forretning. Carlo Gancia der i sin tid etablerede virksomheden havde en dyb passion for Italien og landets mange fantastiske vine.

Denne passion kombineret med innovationen, nytænkningen og fræk ”first mover” brug af marketing, har gjort at Gancia i dag har vokset sig til leder-status Italien og et velkendt brand i resten af verdenen

Derfor er Gancia i dag en virksomhed man forbinder med store tal:


  • 2000 hektar af kontrolleret vinmarker

  • 30 hektar af egne vinmarker til produktionen af rød og hvid Piedmontese vine

  • Over 5 millioner kilo af vindruer bliver brugt I vinproduktionen hver år
  • Over 1 km af undergrund og historiske gallerier spænder sammen med en lang række vinkældere

  • Over 1 km of underjordiske kældre
- 250.000.000 flasker produceres hvert år

     

    Gancia´s indtog på det internationale marked begyndte i slutningen af 1800-tallet og har igennem årene etableret sig i over 60 forskellige lande der ud over Danmark blandt andet også tæller Portugal, Japan, Finland, Frankrig, Korea, Kina, Rusland og USA.

JOÀO PORTUGAL RAMOS

At lave vin er en kunst som Portugal har perfektioneret i århundreder.
En god vin er sjældent et resultat af tilfældighed.
En vin afspejler jordens natur, hvorfra den er født og dem som producerer den.
At lave vin er en kunst, som i dag styres af systematik, dokumenteret viden og metoder.
Færdighed, erfaring og teknologi gør det muligt for Joao Portugal Ramos at forbedre de forskellige faktorer, som påvirker vinens personlighed, med høj præcision.

PELLER ESTATES

Peller Estates er kommet til Danmark med en enestående dessertvin produceret af saften fra naturligt frosne druer, der er plukket midt under den kolde canadiske vinter. For over 45 år siden plantede Andrew Peller de første rødder til det, som skulle blive hans livsværk og som siden er gået i arv til hans søn Joseph og senere til hans barnebarn John.

Peller Estates er i dag i 3 generation og har allerede opnået stor anseelse i vinens verden for at være den vin, der har vundet flest medaljer indenfor vinens største konkurrencer; Concours Mondial de Brussels, Monde Selections, International Wine Challenge og American Wine Society.
Området omkring Niagara vandfaldet i Canada er det eneste sted i verden, hvor somrene er så varme at man kan dyrke kvalitets druer og vintrene så kolde at man kan dyrke Icewine – uden at temperaturen falder til det punkt, hvor vinstokkene ikke kan overleve. Icewine fra Peller Estate håndplukkes om natten, hvor druerne er frosne og temperaturen er nede på mindst minus 10 grader celsius.
De frosne druer bliver presset samme nat og hver drue giver kun 1 dråbe til det endelige produkt. Til gengæld er den dråbe juice en koncentreret eksplosion af naturlige smagsstoffer.

Canadisk Icewine er meget anderledes end andre dessertvine.
Den canadiske Icewine giver en friskere aroma, en forfriskende syre og en mere intens og koncentreret smagsoplevelse end andre søde vine.
Kendetegnet ved en stor Icewine er den meget fine balance mellem syre sødme og syre – den balance har Peller Estates fundet!

REH KENDERMANN

Reh Kendermann´s passion og ambitioner gør denne vinproducent speciel og er grunden til at denne virksomhyed sinde 1920 er fortsat med at vokse. På trods af at hovedkvarteret ligger i den lille tyske by Bingen, er producenten i dag en af Tyskland absolut største. Reh Kendermann er stadig familieejet og bliver nu ledet af den tredje generation fra Reh familien.

Reh Kendermann har et samarbejde med mere end 300 forskellige vinavlere, der hvert år høster de dejlige frugtige druer. Dette store netværk af samarbejdspartnere sikrer at Reh Kenderman til stadighed kan garantere kontinuerlig høj kvalitet.

Folk nyder i dag Kendermans vine i 35 forskellige lande og der bliver solgt over 15 millioner flasker hvert år. I dag er Reh Kenderman producent af Tysklands mest efterspurgte vin-brand, og vi er stolte af at kunne samarbejde med dem om deres Black Tower vine.

Harveys Bristol Cream

John Harvey & Sons er en handelsvirksomhed, der blev startet af John Harvey i Bristol, England i 1796. Virksomheden lancerede den første søde sherry i 1880 under navnet Harveys Bristol Cream. Kun flaske og etiket har ændret sig siden, hvorimod indholdet er helt den samme høje sherrykvalitet. Varemærket blev solgt til Beam Global i 2010 og til Grupo Emperador Spain S.A. i 2015.

WILLIAMS HUMBERT

Bodegas William & Humbert ligger I den geografiske trekant mellem byerne Jerez de lan Frontera, El Puerto de Santa Maria og Sanlúca de Barrameda i Spanien. Denne trekant har et unikt mikroklima på grund af de mange floder der løber igennem området.

Vingården blev grundlagt i 1877 af Sir Alexander Williams, en stor beundrer og kender af sherryprodukter, og Arthur Humbert, en specialist i internationale relationer.
Siden da har familien bevaret en stor del af de oprindelige vine og brandies (soleras) i højkvalitets egetræsfade.

Disse soleraer er grundlaget for udviklingen og modningen af hver enkelt sherry og brandy produceret af Bodegas Williams & Humbert.

Tornerosevej 127 A - DK-2730 Herlev

CVR: 29167893

 

Webdesign af CopenGraphics

Kontakt

info.denmark@interbrandsnordic.com

+45 43 20 73 00