BRANDS
Interbrands Danmark handler med vin og spiritus til dagligvarehandlen, hotel- og restaurationsbranchen, og til det nordiske travel retail marked.
Du kan se vores brands i afsnittet nedenfor.
SPIRITUS
HOUSE OF ANGOSTURA
I 1820 rejser den tyske doktor Siegert til Venezuela for at hjælpe oprøreren Simon Bolivar i hans kamp mod den spanske overmagt. På den tid dør soldater og søfolk rask væk af feber og maveonder, og i sin egenskab af generallæge i oprørshæren sætter Siegert sig for at producere en effektiv medicin af de lokale urter og planter. Allerede i 1824 er Siegert’s mikstur ved at blive berømt, og hele skibsladninger af den bitre, helbredende drik sendes ud fra havnebyen Angostura ved det caribiske hav. England og Trinidad er blandt de første eksportmarkeder og senere flyttes hele virksomheden til tvillingestaten Trinidad & Tobago, hvor den stadig er hjemhørende.
Angosturas næste skridt er både naturligt og logisk. For når en af verdens dygtigste spiritusproducenter alligevel er flyttet til Caribien, hvor sukkerrørene vokser lige uden for døren, ligger det lige for at skabe en fornem rom. Det sker allerede i starten af 1900-tallet, og i dag destillerer brandet Angostura hvert eneste år over 50 millioner liter rom i forskellige elegante aftapninger til glæde for den hastigt voksende skare af dedikerede rom-aficionados.
Angostura er således et milliardforetagende med langt flere strenge at spille på end den legendariske Angostura-bitter.
CEDC
CEDC fra polen blev etableret I starten af 90erne. Virksomheden der startede med at importere øl voksede sig hurtigt til en af de største spillere inden for detail i polens største byen.
CEDC begyndte i spiritusbranchen i 2005 ved, at købe øst-polens to største destillerier. Herfra gik det det hurtigt og CEDC fik hurtigt optimeret produktionen samt udviklet sine egne personlige vodka brands, som b.la. omfatter Zubrowka Bison Grass Vodka, der er polens største vodkabrand, og som er kendt verden over for sin kvalitet.
Fraternity Spirits er den internationale eksport- og marketingpartner for Hacienda Corralejo’s Premium Tequila mærker. Tequila Corralejo og Tequila Los Arango er 100% loyale til deres mexicanske tequila arv og til den traditionelle måde, hvorpå man producerer tequila af høj kvalitet.
GUATEMALAN SPIRITS
Botran
De fem spanske Botran brødre Jesus, Andres, Venancio, Felipe og Alejandro Botran, slog sig ned i Guatemala i midten af det 20. århundrede.
I mere end seks årtier har Ron Añejo Botran således produceret rom i det tropiske paradis Guatemala. Med en gennemsnitlig temperatur på 25-30 grader og et landskab præget af aktive vulkaner er der en yderst frugtbar jordbund. Ideelt til at dyrke hovedingrediensen i Botran rom: sukkerrør.
Ved at kombinere gamle europæiske traditioner (såsom Solera modningssystemet) med brugen af lokale ressourcer som det krystalklare bjergvand og sukkerrør, har Botran familien perfektioneret kunsten at producere kvalitetsrom.
Xibal
Mayaernes kultur og især deres talsystem var i sin tid langt forud for europæernes og
slår den dag i dag videnskabsmænd med forbløffelse. Hvordan kunne et indiansk
folk foretage så avancerede beregninger? Med tiden ankom spanierne til Guatemala
og medbragte andre avancerede teknikker, blandt andet til destillering af alkohol.
Xibal Gin er dermed et synkretisk produkt – en forening af mayaernes og spaniernes
kulturer og samlede viden om urter og botanik.
HEAVEN HILL
Heaven Hill’s Destilleries beliggende i Nelson County, hjertet af Bourbon-land, har produceret Kentucky Straight Bourbon Whiskey i en menneskealder. I spidsen for foretagendet står Craig Beam (søn af legendariske Parker Beam), der gennem årene har skabt nogle af verdens mest anmelderroste Bourbon brands.
Heaven Hill Distillery blev grundlagt i 1788 af de fem Shapira-brødre og er i dag verdens største uafhængige familieejede spiritusproducent. Med sine mere end 675.000 tønder er destilleriet indehaver af verdens næststørste lagerbeholdning af Kentucky-whisky – svarende til over 16% af verdens bourbon-beholdning.
Heaven Hill producerer mange slags spiritus, men det er især deres bourbons, som har gjort destilleriet verdenskendt. Mærkerne omfatter Evan Williams, Elijah Craig og Old Fitzgerald – tre meget forskellige bourbon brands, som hver især har deres trofaste fanskare. Fælles for dem er, at de er sofistikerede bourbons.
HINE
Dybt inde I Cognac, på bredderne af floden Charente ligger Hine huset. Huset har ligget her i 250 år og kun ganske få ændringer er sket i den tid. De gamle og mytiske kældre er lukket af og beskyttet for, at værne om de gyldne dråber og bedste årgange. Hine huset er et af de ældste huse i Jarnac, og har samtidig altid fungeret som virksomhedens hovedkvarter.
Thomas Hine var en seriøs og hårdtarbejdende mand med en god portion af humor. Hans evner inden for økonomi, forretning og marketing gav ham hurtigt en speciel status. Thomas forstod at udvide og udvikle Hine til et produkt, der specielt henvendte sig til Engelske vin og cognac nydere.
Derfor var det ingen overraskelse, at hans svigermor valgte Thomas, frem for en af sine egne sønner til at overtage virksomheden.
I 1817, ændrede Thomas navnet på virksomheden til: Thomas Hine & Co.
Desværre døde han kun 5 år efter i en alder af 47 år. Hans ældste søn Thomas Georges, der lige præcis var gammel nok, overtog virksomheden med stor succes.
Utroligt nok har denne historie gentaget sig selv igennem 6 generationer, og Hine Cognac bliver derfor stadig produceret med viden og ekspertise fra Thomas Hines direkte efterkommere.
Ian Macleod Distilleries
Ian Macleod Distilleries er en af de mest respekterede skotske uafhængige familievirksomheder i spiritusindustrien, med fire generationer af ekspertise inden for destillering, blanding og aftapning.
Som mange succesrige familievirksomheder begyndte deres historie med en person, der hældte hjerte og sjæl i noget, de brændte for. Grundlægger, Leonard Russell Sr., udfordrede grænserne for sit håndværk og blev hurtigt kendt for at lave whisky af højeste kvalitet. Selvfølgelig, når man laver whisky af den kaliber, tiltrækker man hurtigt interesse fra dem, der har en lignende værdsættelse for livets finere ting.
80 år senere er deres familie vokset, og i dag har de en imponerende portefølje af elskede premium skotsk whisky. Hver enkelt kan se og smage meget anderledes, men er fremstillet med den samme uimodståelige passion og forpligtelse til kvalitet.
Virksomhedens uafhængighed giver frihed til at træffe egne beslutninger. Om det så er at respektere og hylde de ubekymrede traditioner fra fortiden eller fuldt ud omfavne modige og innovative metoder og spændende smagskombinationer.
ILLVA SARONNO
Kunstneren Bernardino Luini, en strålende elev af Leonardo da Vinci, blev bedt om at male en freske af Miracles Madonna i byen Saronno, Italien. For at skildre Madonna valgte han en smuk lokal krovært som sin muse. Som bevis på sin taknemmelighed, for denne gestus, valgte den kvindelige krovært at lave en speciel gave til kunstneren; en flaske fuld af gylden likør, duftende og delikat.
I den periode plejede mange familier at destillere deres egne likører, fordøjelsesmidler og medicin mod enhver form for sygdom. Reina var kun én af disse familier, og i 1600 genopdagede Giovanni Reina den gamle opskrift på mandellikør. Opskriften blev holdt hemmelig og videregivet fra generation til generation, helt op til begyndelsen af 1900-tallet, hvor Domenico Reina besluttede at åbne en butik, der hed “Domenico Reina Coloniali”, beliggende i hjertet af byen Saronno. Hurtigt blev butikken et sted, hvor folk stoppede for at smage og handle Amaretto di Saronno.
Fra 1990’erne til i dag er virksomheden blevet en stærkere ambassadør for den italienske cocktail stil og især i kraft af den verdenskendte cocktail Disaronno Sour.
KYRÖ
Som mange gode ideer (og halvdelen af den finske befolkning) blev ideen til Kyrö Distillery Company undfanget i en sauna. Her sad gruppe venner, der alle havde en forkærlighed for rye whisky. Vennerne spurgte sig selv hvorfor ingen nogensinde havde lavet en spiritus på finsk rug.
Især nu hvor finnerne forbruger seks gange mere rug end resten af verden, og rugbrød er den officielle nationalret i Finland! Idéen tog fat, og inden længe havde de rugglade finner fundet det perfekte sted til at starte deres destilleri i form af et gammelt mejeri i den finske landsby Isokyrö.
Efter nogle enkelte renoveringer tænder destilleriet op for brændevinen i 2014, og siden da har de vundet adskillige priser for deres rugbaserede spiritus, som nu bliver solgt i hele verden.
The House of Monnet blev grundlagt i 1838 af en sammenslutning af vingårdsejere i Sydvestfrankrig. Deres firma, der oprindeligt blev kaldt Société des Propriétaires Vinicoles de Cognac, blev senere købt af Jean-Gabriel Monnet, der opkaldte firmaet efter sig selv og valgte salamanderen i firmaets logo.
Jean-Gabriels søn, Jean Monnet, overtog ledelsen af familiens cognac hus i mellemkrigstiden inden han påbegyndte en strålende politisk karriere. Han var en mand af mange talenter og spillede en grundlæggende rolle som hovedarkitekt
i Den Europæiske Union og dermed én af Europas grundlæggere.
MONTENEGRO
Gruppo Montenegro blev grundlagt i 1885 og er en af de førende italienske brands der producerer spiritus og fødevare. Koncernens mærker har gennem tiden udviklet sig til ”Made in Italy” ikoner med betydelig kulturel relevans f.eks. den kendte bitter Amaro Montenegro, Vecchia Romagna brandy og mange flere brands.
Brandet ”Made in Italy” er resultatet af den konstante søgen efter topkvalitet, respekt for traditionerne og fokus på kvalitet og bæredygtighed. Alle værdier, der har defineret Gruppo Montenegro siden grundlæggelsen.
Takket være et robust nationalt og internationalt distributionsnet er koncernens mærker i dag fortsat sande ambassadører for italiensk kultur og tradition i over 70 lande rundt om i verden.
PORTOBELLO ROAD GIN
The Ginstitute er navnet på Londons næstmindste museum. Det ligger oven på en
charmerende, gammel pub i den verdensberømte gade Portobello Road og huser
et 30 liters alembisk destilleringsapparat, kaldet Copernicus den Anden.
I disse maleriske omgivelser besluttede tre ginglade gutter, Ged, Jake og Paul, for
10 år siden at kreere deres egen helt, helt perfekte gin. Det endte med at blive en
verdensomspændende rejse, før den første flaske var færdigproduceret til alles fulde
tilfredshed, for man ville ikke nøjes med det næstbedste.
Derfor indgår der i den originale gin hvede fra England, enebær og rod af iris fra
Toscana, citronskal fra Spanien, bitter appelsinskal fra Haiti eller Marokko, muskatnød
fra Indonesien og kassiakanel fra Sydøstasien. Mindre kunne ikke gøre det.
QUINTESSENTIAL BRANDS
G&J destillerier har mere end 250 års erfaring med destillering og produktion af kvalitets spiritusser, og er det længst kørende destilleri i England.
Dets historie går så langt tilbage som til 1760 dets grundlægger Thomas Dakin rejser fra London til Warrington hvor han drømmer om at skabe en gin der er bedre end nogen andre gin på markedet. Han begyndte derfor at destillere sin kvalitets gin i 1761, og destilleriet blev det næste århundrede styret succesfuldt af hans egen familie.
Quintessential Brands købte virksomheden i 2011 og blev derved ejer at verdens ældste gin destilleri. Quentessential Brands ejer en række andre internationale anerkendte brands med visionen om, at forbedre og producere verdensklasse produkter.
Blandt deres mest kendte brands kan man nævne Greenall’s gin, Bloom gin, Opihr gin, Thomas Dakin gin, Berkeley Square gin og mange flere.
RON SANTIAGO DE CUBA
Oriente-provinsen i det sydøstlige hjørne af Cuba har siden 1862 været kendt som
”Den Lette Roms Vugge”. Dette skyldes blandt andet at man i Santiago kolonne-destillerer spritten, hvor man førhen kun bruge ‘pot stills’. I denne provins ligger byen Santiago, hvor den mest anerkendte cubanske rom er blevet fremstillet i otte generationer eller over 160 år.
Mikroklimaet omkring Santiago er som skabt til dyrkning af de sukkerrør, der ligger
til grund for den gode rom. Masser af sol, masser af fugt, masser af havfrisk vind.
De fleste sukkerrør her høstes stadig med håndkraft og skarpe macheter. Melassen
er kendetegnet ved dybere sødme og et mere frugtigt præg. Udover produktionsmetoderne er rom fra den østlige del af Cuba kendt for sine bløde og fine frugtige nuancer, som skyldes det milde og lidt køligere klima sammenlignet med den
centrale og vestlige del af øen.
Rom fra Santiago de Cuba modnes i de berømte Don Pancho lagerbygninger,
kendt som den cubanske roms katedral. Ifølge legenden er bygningerne anlagt
med så kort afstand til togskinnerne, at fadene med rom skælver, hver gang et
tog passerer, hvilket efter sigende skulle påvirke modningsprocessen.
STOCK
Stock Spirits Group har en fantastiske portefølje af de største spiritusmærker fra Central- og Østeuropa. Historien om Stock begyndte i 1884 og mange af de nuværende produkter er stadig lavet på de traditionelle og langtidsholdbare opskrifter. Disse klassiske produkter henvender sig til mennesker over hele verden.
Udover at have respekt for de gamle skikke tror Stock Spirits Group, at innovation og produktudvikling er nøglen til en succesrig forretningsmodel. Derfor udvikler Stock løbende nye originale produkter og brands der appellerer til det nye og yngre publikum.
Stock Spirits group vision er at blive Central- og Østeuropas største spiritus producent.
STROH
Da Sebastian Stroh lavede sin første snaps i St. Paul i Kärnten Lavanttal i 1832, påbegyndte han en østrigsk succeshistorie, der nu har varet over 180 år.
Dengang, i de dage, hvor spiritusindustrien i Kärnten først lige begyndte at røre på sig, gjorde den unge mand, med en særdeles god næse for spiritus, pionerarbejde. Familievirksomheden voksede støt og snart havde produkterne et godt ry.
På verdensmessen i Paris i 1900 modtog STROH den “store guldmedalje” og siden da har STROHs triumf ikke været til at stoppe hele verden over.
I dag er STROH stadig det førende spiritusmærke fra Østrig, og det sælges i omkring 40 lande rundt om i verden. Hvis Sebastian Stroh var i live i dag, ville han sikkert være meget overrasket over at se sine produkter blive solgt over hele verden.
VANTGUARD
Vantguard har hovedsæde I Spanien, og er producenterne bag flere kvalitets brands. Vantguard fokuserer primært på at skabe unikke brands, som adskiller sig fra mængden. For hvert brand i porteføljen stræbes der altid efter at skabe en følelsesmæssig forbindelse mellem brand og forbruger.
Vantguard sælger deres brands i mere end 50 forskellige lande verden over, med primære markeder i Europa og Latin Amerika.
WHYTE & MACKAY
Grundlagt i Glasgow i 1844 af vennerne og forretningsmændene Charles Mackay og James Whyte, som så en mangel på kvalitetswhisky i den pulserende storby i Skotland. Siden da er der løbet meget whisky gennem tønderne, og firmaet er vokset og vokset.
Deres portefølje tæller flere kvalitets brands b.la. Dalmore, Jura og Fettercairn, der alle har det til fælles at de er skotske og producerer whisky i den absolutte højeste kvalitet, som nydes over hele verden.
VINE
CHAPEL DOWN
Chapel Down er Englands førende vinproducent fra byen Kent i Englands ”baghave”.
Chapel Down er produceret af druer dyrket i den sydøstlige del af England. Vi ejer
nogle af de fineste vinmarker i England, primært beliggende på North Downs i
Kent med en ”terroir”, der ligner meget den i Champagne.
Vores Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier dyrkes på sydvendt kridtjord og
nyder godt af et varmt og maritimt klima. Vi henter druer af høj kvalitet fra marker på
tværs af Kent, Sussex og Essex, der resulterer i afbalancerede vine med en unik smagsprofil. Vi har et vinkyperteam i verdensklasse med stor erfaring i mousserende vin fra de såkaldte ”cool climate” regioner i Europa.
Vores mousserende vine er lavet efter de højeste standarder ved hjælp af de nyeste
vinfremstillingsteknikker, hvilket resulterer i elegante vine med afbalanceret syre
og rige frugtkarakterer.
GANCIA
Siden 1850 hvor Gancia etableret deres første vinkælder I Canelli er det gået stærkt. Gancia har levet højt på deres evne til at kreere, innovere og investere i deres forretning. Carlo Gancia der i sin tid etablerede virksomheden havde en dyb passion for Italien og landets mange fantastiske vine.
Denne passion kombineret med innovationen, nytænkningen og fræk ”first mover” brug af marketing, har gjort at Gancia i dag har vokset sig til leder-status Italien og et velkendt brand i resten af verdenen.
Derfor er Gancia i dag en virksomhed man forbinder med store tal:
- 2000 hektar af kontrolleret vinmarker
- 30 hektar af egne vinmarker til produktionen af rød og hvid Piedmontese vine
- Over 5 millioner kilo af vindruer bliver brugt I vinproduktionen hver år
- Over 1 km af undergrund og historiske gallerier spænder sammen med en lang række vinkældere
- Over 1 km of underjordiske kældre - 250.000.000 flasker produceres hvert år.
At lave vin er en kunst som Portugal har perfektioneret i århundreder.
En god vin er sjældent et resultat af tilfældighed.
En vin afspejler jordens natur, hvorfra den er født og dem som producerer den.
At lave vin er en kunst, som i dag styres af systematik, dokumenteret viden og metoder.
Færdighed, erfaring og teknologi gør det muligt for Joao Portugal Ramos at forbedre de forskellige faktorer, som påvirker vinens personlighed, med høj præcision.
REH KENDERMANN
Reh Kendermann’s passion og ambitioner gør denne vinproducent speciel og er grunden til at virksomheden, siden dens grundlæggelse i 1920, fortsat vokser.
På trods af at hovedkvarteret ligger i den lille tyske by Bingen i Rheinhessen, er Reh Kendermann i dag en af Tyskland absolut største vinproducenter. Reh Kendermann er stadig familieejet og bliver nu ledet af den tredje generation fra Reh familien.
Reh Kendermann har et samarbejde med mere end 300 forskellige vinavlere, der hvert år høster de tonsvis af frugtige druer. Dette store netværk af samarbejdspartnere sikrer, at Reh Kenderman til stadighed kan garantere kontinuerlig høj kvalitet.
Folk nyder i dag Kendermans vine i 35 forskellige lande og der bliver solgt over 15 millioner flasker hvert år. I dag ejer Reh Kenderman mange brands og producerer bl.a. Black Tower – eet af Tysklands mest efterspurgte vinmærker – og vi er stolte af at arbejde sammen med Reh Kendermann om at udbrede kendskabet til Black Tower og mange af deres andre brands.
HARVES BRISTOL CREAM
John Harvey & Sons er en handelsvirksomhed, der blev startet af John Harvey i Bristol, England i 1796. Virksomheden lancerede den første søde sherry i 1880 under navnet Harveys Bristol Cream. Kun flaske og etiket har ændret sig siden, hvorimod indholdet er helt den samme høje sherrykvalitet. Varemærket blev solgt til Beam Global i 2010 og til Grupo Emperador Spain S.A. i 2015.
WILLIAMS HUMBERT
Bodegas William & Humbert ligger I den geografiske trekant mellem byerne Jerez de lan Frontera, El Puerto de Santa Maria og Sanlúca de Barrameda i Spanien. Denne trekant har et unikt mikroklima på grund af de mange floder der løber igennem området.
Vingården blev grundlagt i 1877 af Sir Alexander Williams, en stor beundrer og kender af sherryprodukter, og Arthur Humbert, en specialist i internationale relationer.
Siden da har familien bevaret en stor del af de oprindelige vine og brandies (soleras) i højkvalitets egetræsfade.
Disse soleraer er grundlaget for udviklingen og modningen af hver enkelt sherry og brandy produceret af Bodegas Williams & Humbert.
Har du brug for mere info?
På vores ‘forside’ og har du mulighed for at læse alt om vores produkter og brands i vores produktkatalog.